Galanthomania, Hanneke van Dijk

Hanneke van Dijk op bezoekHanneke van Dijk op bezoek

Galanthomania is het nieuwe sneeuwklokjesboek van Hanneke Van Dijk. Het is een bijzonder goed boek voor de beginnende en gevorderde sneeuwklokjesliefhebber.

500 verschillende soorten worden alfabetisch afgebeeld. Verder ook veel aandacht voor Engelse, Duitse, Nederlandse én Vlaamse sneeuwklokjesliefhebbers. Ook onze kwekerij en tuin staan vermeld, evenals Galanthus 'Funny Justine'.

Belangrijk is ook de nieuwe, moderne indeling op basis van bloemkenmerken, vergelijkbaar met de indeling van rozen, dahlia's enz.

Zeer de moeite waard.

Het persbericht :


Sneeuwklokjes behoren tot de meest geliefde bolgewassen. Jaarlijks vinden er in binnen- en buitenland sneeuwklokjesevenementen plaats en verzamelaars en galanthofielen ontmoeten elkaar op de vele reizen die worden georganiseerd.
Het boek bevat een alfabetisch overzicht van 500 verschillende sneeuwklokjes. Dit is het eerste boek waarin de nieuwe officiële classificatie is opgenomen, gebaseerd op cultivargroepen.
Het tweetalige boek (Nederlands/Engels) bevat portretten van kwekers, verzamelaars en andere liefhebbers van het sneeuwklokje en staat boordevol informatie over geschiedenis, kweken en ziektes.

Een aanrader voor iedereen die van sneeuwklokjes houdt, zowel de professionele kweker als de doorsnee tuinier en liefhebber!

Technische gegevens

ISBN : 9789089892430
Verkoopprijs : 29,95 EUR
NUR-code : 426 | Tuinplanten
Vanaf 30-01-2011 in uw boekhandel! *
Formaat : niet gespecifieerd
Product : boek
Afwerking : Gebonden
Druk : 1
Aantal pagina's : 144
Uitgave : Uitgeverij Terra